Purjehtien vuodesta 2000...

Hyvän Olon purjehdusloma


Veneellämme purjehtiminen on elämänfilosofia.
Se seilaa kevyesti Meren yllä välttäen liian korkeita aaltoja ja tai myskytuulta, se kääntyy Aurinkoa kohti saadakseen siitä puhtainta Voimaa! Se löytää ankkuripaikkansa Kreikan Joonianmeren saarten kauneimmista ja rauhallisimmista poukamista päästäkseen tyyneen Seesteisyyteen ja onnistuu saattamaan kaikkien purjehtivien sisimmän Sielun oikean tunnelmaan.
Voiko Elämisen kauniimpaa filosofiaa olla?

Haluatko olla osa sitä?

Toivotamme sinut tervetulleeksi

Ainutlaatuiselle Purjehduslomallemme!

Hei Ystävät! Olemme Fabrizio ja Sari, elämänkumppanit ja purjehtiva pari Kreikan Joonianmeren saaristossa! Asumme talvet Italiassa, ja toukokuusta lokakuuhun järjestämme purjehdusmatkoja Kreikassa. 
Kapteeni Fabrizio ja hänen yli 30 vuoden kokemuksensa takaavat ikimuistoisen matkan Välimeren maisemissa 14-metrisellä veneellämme, josta on tullut toinen kotimme. Fabrizio, VelaKin Kapteeni ja kippari. Sari on kotoisin Suomesta, mukana merillä noin 10 vuoden ajan, hoitaa erinäisiä tehtäviä veneessä ja kokkaa. Sarin huolenpitona on, että vatsat tulevat täyteen ja että hytit sekä veneen tilat ovat puhtaat ja siistit. Hän on myös usein ruorissa ja puosuna purjeissa. 
Vieraidemme toiveiden mukaisesti voimme harrastaa kevyttä joogavenyttelyä kannella tai vastaanottaa Fabrizion energiaterapiaa. 
Seilaamme alkukesän pohjoisemmassa Korfun ja Paxoksen saaren tienoilla ja yleensä heinäkuussa purjehdimme etelämpänä Lefkadasta Zakinthokseen asti koskettaen melkein kaikkia kauniita saaria, jotka sattuvat tälle reitille. Yritämme suunnitella venereittiemme satamat niin, että lennoilla saapuvien asiakkaittemme veneeseen nousu ja vastaavasti kotiinpaluu sujuisivat mahdollisimman mutkattomasti.
Lentokenttiä löytyy Korfun, Lefkadan (Preveza), Kefalonian (Argostoli) ja Zanten (Zakinthos) saarilla. Italian Anconasta, Barista ja Brindisistä on lauttayhteyksiä Korfun lähelle Igoumenitsaan.
 
Veneemme on kotimme, jossa vieraamme tuntevat olonsa varmasti kotoisaksi ja rennoksi. Pidämme huolen kaikesta ja seuranamme on myös mukanamme purjehtiva 13-vuotias Kekku-kissa!
Fabrizio puhuu italiaa ja englantia, Sari näiden kielten lisäksi tietenkin myös suomea.
Tilavassa ja viihtyisän persoonallisessa Jeanneau Sun Odyssey-veneessämme on neljä kahden hengen hyttiä, joista kolme on tarkoitettu vieraiden käyttöön: kaksi keulahyttiä ja wc, yksi takaosan hytti ja wc. Hytit voidaan vuokrata myös yhden hengen käyttöön.
Vuokraamme veneemme mieluiten enintään neljälle hengelle parhaan matkustusmukavuuden saavuttamiseksi. 
Rarjoamme runsaita aamiaisia, kevyitä salaattilounaita sekä herkkuja italialiseen tai hiemna itämaiseen tyyliin. Vieraidemme toiveiden mukaisesti poikkeamme kreikkalaisiin tavernoihin herkuttelemaan paikallisilla kala- ja liharuuilla. 
Joonianmeren saaristot ovat kauniita, vehreitä ja rauhallisia. Tuulet eivät puhalla niin kovin kuin Kreikan itäpuolella, olosuhteet upeaan ja rentouttavaan purjehduslomaan ovat oivalliset. Veneilylomamme ovat halutessa myös erittäin hyödyllinen koulu hiomaan purjehduksen taitoja! Fabrizio antaa mielellään opastusta ja neuvoja Välimeren purjehtimisesta. 
Charter-yhtiömme on kreikkalainen ja se on toiminut vuodesta 2000. 
Asiakkaamme ovat pääosin Italiasta, mutta vuosien aikana meillä on ollut vieraita myös Englannista, Sveitsistä, Saksasta, Ranskasta, Espanjasta, USA:sta, Suomesta ja erityisesti Australiasta. Suomalaiset ovat erittäin lämpimästi tervetulleita!
Ota yhteyttä ja järjestämme yhdessä tuleva toivelomasi purjeita pullistellen!

KUKA IDEOI VELAKI-PROJEKTIN

Kapteeni Fabrizio Cillo

 

s. 11. heinäkuuta 1958, Italiassa, Barissa, Apulian maakunnassa, valmistui Barin kuvataideakatemiassa lavastustaiteessa. 1980-1990-luvun välillä hän teki työtä televisio-, teatteri- ja elokuvaohjaaja-avustuksissa, sekä myös radiojuontajana. 
Hän on taiteilija, meditaatio- ja reikiohjaaja, päätoimisesti kapteeni ja kippari.
Fabrizion kokemus totuuden tutkijana maailmassa on jatkuvan henkisen ja fyysisen synteesin luomista. Hän matkusti opiskelemaan muinaisia Välimeren sivilisaatioita ja taidetta pohjoisafrikkalaisten, aasialaisten, keskiamerikkalaisten ja australialaisten keskuuteen. Taiteilijana hänen kuvateoksiaan on ollut esillä Italiassa, USA:ssa, Egyptissä, Intiassa, Ranskassa, Marokossa ja Australiassa. Fabrizio luottaa meditaation käytännölliseen tehokkuuteen ja opettaa sitä. Hän on kokonaisvaltainen terapeutti ja vuonna 1997 hänestä tuli Reiki-ohjaaja "Usui Shiki Ryoho”-menetelmällä. Hän on ohjannut eri teemoihin perustuvia terapiaprojekteja päiväkodeissa ja peruskouluissa, jotka tehdään musiikin, biotanssin ja maalauksen parissa oppilaiden, opettajien ja vanhempien kanssa. “Taideterapia”-laboratorion polku kehitettiin vuosina 1999–2011 eri kouluissa Apuliassa.

Fabrizion jatkuvaa sitoutumista elämään ja mereen on aina tukenut purjehdus, josta tuli varsinainen työ. Se alkoi merimiehenä purjeveneillä vuodesta 1981 lähtien, ja sittemmin kipparina purjehtien ympäri Välimerta, Atlantin valtamerelle asti Kanariansaarille. Vuonna 2000 hän yhdisti rakkautensa mereen ja kokemuksensa kipparina ja meditaatio- ja reikiohjaajana luoden VelaKi Projektin, Hyvän Olon purjehdusloma Kreikan saaristoissa, ympäristöystävällisessä Voreas VelaKi-nimisessä “eko-veneessä” (Ks. Purjevene).
Fabriziolla on pitkälti yli 30 vuoden kokemus veneilystä Välimerellä, erityisesti Italiassa ja Kreikassa. Samaan aikaan hän on ollut noin myös 8 vuotta “Solidaarisen Purjehduksen”-operaattorina ja vetäjänä purjehdusterapia-projekteissa. Vuonna 2005 hän perusti oman kulttuuria- ja urheilua edistävän liittonsa, “VelaKi Well Being Sailing APS”. Se pyrkii edistämään ihmisen sisäisen, henkisen ja fyysisen kasvun parantamista. Yhdessä “Kansallisen Solidaarisen Purjehdusliiton” (UVS) kanssa VelaKi APS osallistui useampaan projektiin purjeveneterapiassa yhteistyössä Apulian paikallisten mielenterveyslaitosten ja eri kuntien kanssa, joissa   käytiin läpi purjehduksen teoriaa ja käytännön oppia mielenterveyspotilaiden ja heitä tukevien terapeuttien kanssa talvikuukausien ajan. Tarkoituksena oli parantaa potilaiden itsetuntoa ja luottamusta sekä itseen että muihin, meren, veneilyn, meditaation ja kevyen urheilun kautta. Joka kauden kesän alussa projekti huipentui kansainväliseen regattaan (Brindisi-Korfu, Est 105 Apulia-Montenegro). Ne tehtiin yhdessä mielenterveyspotilaiden kanssa pyrkien perustua vahvaan yhteishenkeen. Projektit saivat laajaa positiivista palautetta.


MIEHISTÖ

Kapteeni Fabrizio, emäntänä Sari, ja maskottina Kekku, purjehtiva kissa! 

 

Veneessä teistä huolehtivat Fabrizio, karismaattinen ja paljon maailmaa nähnyt italialainen kapteeninne ja Fabrizion kumppani, suomalainen Sari, joka on asunut yli puolet elämästään Italiassa. Sari emäntänä hoitaa apukipparin ja kokin tehtävät. Hän rakastaa uida ja harrastaa joogaa. Sari huolehtii siitä, että vierailla on veneessä aina kaikki hyvin. Hän valmistaa aamiaisen, laittaa lounaaksi kreikkalaisia salaatteja ja illalla italialaista tai itämaista, enimmäkseen kasvispitoista. Vieraat voivat vain olla, nauttia ja rentoutua!
Teistä pitää huolta myös
13-vuotias hyvinvoiva Kekku-kissa. Ei tule kuuloonkaan lähteä merille ilman Kekkua. Hänelle on elintärkeää, että emäntä ja isäntä ovat lähellä, varsinkin Sari. Purjehdusten aikana Kekku pysyttelee enimmäkseen sisätiloissa ja ulostautuu lämpötilan laskiessa auringonlaskun aikaan. Kekulla ei ole mitään ongelmaa vieraiden ja vaihtuvien ryhmien kanssa ja hän tuntuu suorastaan nauttivan merielämästään.

VENE

s/y Voreas VelaKi Jeanneau Sun Odyssey 45.1

 

14 metrisen Jeanneaun perusominaisuus on optimaalinen mukavuus. Ammattikäyttöön tarkoitettu vene purjehtii Kreikan lipulla Yachting Service GR:n kreikkalaisella ammattikortilla (PHI.3344.1/1092/2000), verotunnus 1117541340. Kippari on Fabrizio Cillo "Kapteeni VelaKi", yli 30 vuoden purjehduskokemuksella. Kaikki tarvittavat turvalaitteet merenkulussa ovat ammattilaisveneilyn standardien mittaiset (IMO). Vene on varustettu valtameren navigointiin ja siinä on erinomainen energian autonomia, varustettu aurinkovoimapaneeleilla (www.energiasolare100.com/en/) ja Silentwind-tuuligeneraattorilla (www.silentwindgenerator.com/en/).
Veneemme filosofia on ekologinen ja se on saanut meidät investoimaan voimakkaasti veneeseen käyttämällä järjestelmiä, jotka vähentävät mahdollisimman paljon haitallista vaikutusta ympäristöön. Emme ole vuosiin käyttäneet muovipulloja, joten esimerkiksi lukemattomien muovisten vesipullojen kantaminen on ratkaistu hanalla, joka ottaa veden vesisäiliöistämme, puhdistaa ja muuntaa sen juomavedeksi erityisen Grohe-suodattimensa ansiosta  (www.grohe.com/).
Lisäksi veneeseemme on asennettu 40 litran
käänteis-osmoosinen vesikone Osmosea, joka tekee merivedestä täydellisen juomakelpoista käyttövettä (www.osmosea.it/?lang=en).
Vieraillamme on käytössä kolme neljästä erittäin viihtyisästä kahden hengen hytistä, joissa lämminhenkinen sisustus ja Fabrizion taidetta. Hyttien ulkopuolella sijaitsevat kaksi
kylpyhuonetta ovat kuumalla vedellä ja suihkulla, myös ulkona on halutessa suihku kuumalla vedellä. Suurimman osan vuotta vene on kotimme, joten haluamme välittää kotoisan ilmapiirin myös vieraillemme!

Veneessä tapaatte myös herttaisen ja rauhallisen Kekku-kissamme, joka kyllä pysyttelee enimmäkseen omistajien hytissä ja ulostautuu vain viileämmän illan saapuessa.

TEKNISET TIEDOT


Pituus: 14,15 mt
Leveys: 4,48 mt
4 parihyttiä
2 sähköllä toimivaa wc:tä
3 suihkua kuumalla vedellä
Purjeet: 135 neliötä
Furling main sail
Furling genoa

Furling baby sail
Purjeet: North Sails, Quantum Sail
Rigging: Rostan 2011
Köli: 1,70 mq
Polttoaine: 210 lt
Moottori: Yanmar 88 TD hp
Sähköinen ankkurin kela: Lofran 1500 W

Ankkuri: Rocna
Ankkurinketju: Maggi 100 mt

Veistankit: 600 lt (300+300)

Vesikone: Osmosea

Erikoishana makean juomaveden puhdistukseen: Grohe Blue
Bimini top
Sprayhood
3 aurinkopaneelia 900 W

Tuulivoima: Silent Wind 400 W

Akut: geeli
Autopilotti: Raymarine  ST 6002
SIMRAD N.S.S.
Garmin 182 C
A.I.S 250 Receiver Raymarine
Speedmeter
Deep sounder
Windspeed
Radar JRC MK II
V.H.F D.S.C. Raymarine
Epirb
Radio CD MP3 player
Kumivene pituus: 2.90 mt

Kumiveneen moottori: Tohatsu 5 CvREITIT

Kreikan Joonianmeren saaret

 

Risteilymme kulkevat läpi Kreikan Joonianmeren saaristoa, pääasiassa Korfu, Paxos, Antipaxos, Lefkada, Meganisi, Kalamos, Kastos, Athokos, Ithaca, Kefalonia ja Zanten saaret. 


Kesäkausiristeilyt ovat kesäkuun alusta lokakuuhun, purjehtien pääasiassa etelä- ja keskisaarilla. Tänä aikana on kesäkuun lopusta lokakuuhun mahdollista saapua lennoilla Korfuun, Lefkadaan, Argostoliin Kefaloniaan ja Zakinthokselle, mutta satamat saapumisista ja lähdöistä on aina sovittava kapteenin kanssa lentojen ja lauttojen aikataulujen, sekä koko kesän ryhmien mukaan. Yleensä vakituisempi paikka, jossa otamme ryhmät veneeseen on Samin satamakaupungissa Kefalonian saarella.

Il contenuto di Google Maps non è mostrato a causa delle attuali impostazioni dei tuoi cookie. Clicca sull' informativa sui cookie (cookie funzionali) per accettare la policy sui cookie di Google Maps e visualizzare il contenuto. Per maggiori informazioni, puoi consultare la dichiarazione sulla privacy di Google Maps.

Nouse kyytiin!

 

Veneeseen nousu on pääasiassa Samin satamakaupungissa, Kefaloniassa. Muita noususatamia ovat Korfu, Sivota, Lefkada ja Zakinthos kapteenin reittien ja ohjelmoinnin perusteella.
Otamme veneeseen yksilöllisesti tai enintään 4 hengen ryhmiä.
Check in klo 17.00 lähtien, check out klo 9.00-10.00.
Ajat ovat kuitenkin joustavia ja niitä sovelletaan vieraidemme lentokoneiden tai laivojen saapumis- ja lähtemisaikojen mukaan.

 

* Samin satama on noin 26 km päässä Argostolin lentokentältä.
Kuljetus lentokentältä voidaan järjestää.