X10alfa

Kuka ideoi VelaKi ProjektinUbaldo Fabrizio Cillo (Fabrizio)

 

s. 11. heinäkuuta 1958, Italiassa, Barissa, Apulian maakunnassa, valmistui Barin kuvataideakatemiassa lavastustaiteessa. 1980-1990-luvun välillä hän teki työtä televisio-, teatteri- ja elokuvaohjaaja-avustuksissa, sekä myös radiojuontajana. 
Hän on taiteilija, meditaatio- ja reikiohjaaja, päätoimisesti kapteeni ja kippari.

Fabrizion kokemus totuuden tutkijana maailmassa on jatkuvan henkisen ja fyysisen synteesin luomista. Hän matkusti opiskelemaan muinaisia Välimeren sivilisaatioita ja taidetta pohjoisafrikkalaisten, aasialaisten, keskiamerikkalaisten ja australialaisten keskuuteen. Taiteilijana hänen kuvateoksiaan on ollut esillä Italiassa, USA:ssa, Egyptissä, Intiassa, Ranskassa, Marokossa ja Australiassa. Fabrizio luottaa meditaation käytännölliseen tehokkuuteen ja opettaa sitä. Hän on kokonaisvaltainen terapeutti ja vuonna 1997 hänestä tuli Reiki-ohjaaja "Usui Shiki Ryoho”-menetelmällä. Hän on ohjannut eri teemoihin perustuvia terapiaprojekteja päiväkodeissa ja peruskouluissa, jotka tehdään musiikin, biotanssin ja maalauksen parissa oppilaiden, opettajien ja vanhempien kanssa. “Taideterapia”-laboratorion polku kehitettiin vuosina 1999–2011 eri kouluissa Apuliassa.Fabrizion jatkuvaa sitoutumista elämään ja mereen on aina tukenut purjehdus, josta tuli varsinainen työ. Se alkoi merimiehenä purjeveneillä vuodesta 1981 lähtien, ja sittemmin kipparina purjehtien ympäri Välimerta, Atlantin valtamerelle asti Kanariansaarille. Vuonna 2000 hän yhdisti rakkautensa mereen ja kokemuksensa kipparina ja meditaatio- ja reikiohjaajana luoden VelaKi Projektin, Hyvän Olon purjehdusloma Kreikan saaristoissa, ympäristöystävällisessä Voreas VelaKi-nimisessä “eko-veneessä” (Ks. Purjevene).


Fabriziolla on pitkälti yli 30 vuoden kokemus veneilystä Välimerellä, erityisesti Italiassa ja Kreikassa. Samaan aikaan hän on ollut noin myös 8 vuotta “Solidaarisen Purjehduksen”-operaattorina ja vetäjänä purjehdusterapia-projekteissa. Vuonna 2005 hän perusti oman kulttuuria- ja urheilua edistävän liittonsa, “VelaKi Well Being Sailing APS”. Se pyrkii edistämään ihmisen sisäisen, henkisen ja fyysisen kasvun parantamista. Yhdessä “Kansallisen Solidaarisen Purjehdusliiton” (UVS) kanssa VelaKi APS osallistui useampaan projektiin purjeveneterapiassa yhteistyössä Apulian paikallisten mielenterveyslaitosten ja eri kuntien kanssa, joissa   käytiin läpi purjehduksen teoriaa ja käytännön oppia mielenterveyspotilaiden ja heitä tukevien terapeuttien kanssa talvikuukausien ajan. Tarkoituksena oli parantaa potilaiden itsetuntoa ja luottamusta sekä itseen että muihin, meren, veneilyn, meditaation ja kevyen urheilun kautta. Joka kauden kesän alussa projekti huipentui kansainväliseen regattaan (Brindisi-Korfu, Est 105 Apulia-Montenegro). Ne tehtiin yhdessä mielenterveyspotilaiden kanssa pyrkien perustua vahvaan yhteishenkeen. Projektit saivat laajaa positiivista palautetta.Oggi si veleggia da Korfu a Syvota! Ci anchoriamo alla fonda in rada e ci godiamo un bel tramonto, che a Syvota è spettacolare! Non vediamo l'ora...